BTC kiest voor ElioT & TNF Mobile als strategisch partner voor beveiligde M2M multi-netwerk oplossingen

Amstelveen, 18 juni 2018 Landelijke IT- en telecomspecialist BTC uit Amstelveen gaat strategisch samenwerken met IoT system integrator ElioT en onafhankelijke netwerk operator TNF Mobile bij de begeleiding van M2M-trajecten (Machine to Machine). Het strategisch partnership moet klanten van BTC op weg helpen naar de industriële revolutie 4.0.

Onze wereld wordt steeds digitaler. De impact hiervan is enorm, omdat steeds meer machines en apparaten op afstand met elkaar worden verbonden en informatie met elkaar uitwisselen. De toename van het verzamelen en analyseren van deze mobiele data neemt exponentieel toe. Direct en volledig inzicht in data is van levensbelang om adequaat beslissingen te nemen binnen een modern bedrijf. ElioT en TNF Mobile adviseren BTC klanten hoe deze datatoename te structureren.

Directeur Tim van Roemburg van TNF Mobile: “De tendens is dat er een sterk stijgende data en informatiebehoefte bestaat, of het nu gaat om primaire en secundaire business processen van organisaties of de behoefte aan connectiviteit door nieuwe businessmodellen en innovatie.De end points genereren steeds meer data: camerasystemen, activity trackers, de maritieme near- & offshore industrie of een gehele bouwplaats. Daarbij is de kwaliteit van groot belang en de beschikbaarheid cruciaal.Hoog volume multi-netwerk data simkaarten zijn mede door de extra hoge beschikbaarheid in opkomst. Naast ‘traditionele’ 4G connectiviteit biedt TNF Mobile ook een eSIM portfolio. Hierdoor bezitten wij een unieke M2M propositie voor zowel laag- als hoog data volume businesscases.”

BTC heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op de sectoren transport & logistiek, energie & nutsbedrijven en beveiliging & bewaking. Directeuren Dick Houtsma en Ronald Horn zijn blij met de samenwerking: “Hoewel BTC al jaren intensief samenwerkt met de traditionele operators was er behoefte aan een aanvulling van het portfolio. M2M (IoT) toepassingen klinken eenvoudig echter de techniek is behoorlijk complex. ElioT en TNF Mobile begeleiden onze accountmanagers en klanten met deze uitdagingen. Door de samenwerking realiseren wij beveiligde mobiele dataverbindingen, waarmee op afstand informatie kan worden gecollecteerd.”

ElioT & TNF Mobile

Een samenwerking tussen ElioT en TNF Mobile ligt ten grondslag aan de keuze van BTC. Op de Nederlandse markt is ElioT uitgekozen als preferred distribiteur van het portfolio van TNF Mobile, vanwege hun innovatieve IoT business approach en gedegen kennis van zaken. ElioT vertegenwoordigt het complete TNF Mobile aanbod  van roamingcontracten met wereldwijd dekkende netwerken met de hoogste technische standaarden. Voorbeelden hiervan zijn multi-netwerk roaming, vaste IP-adressen door middel van een IP-sec VPN, eSIM en uitgebreid inzicht in futureproof connectivity portalen, zoals onder andere Cisco Jasper.

ElioT is een Nederlandse IoT system integrator uit Amstelveen die organisaties op alle niveaus helpt bij het realiseren van uitdagingen binnen het spectrum van Internet of Things. ElioT verbindt mensen, machines, objecten en apparaten via innovatieve hardware, beveiligde connecties en portalen om zeer bruikbare data te collecteren en uit te wisselen.

TNF Mobile is een onafhankelijke netwerk operator gevestigd te Schiphol-Rijk en specialist in wholesale connectiviteit. Als mobiele operator levert zij wereldwijd hoogwaardige mobiele communicatiediensten (M2M). Zij hebben een sterke positie in de in- & verkoop van internationale mobiele data en hun portfolio kenmerkt zich door oplossingen met wereldwijde dekking, bestaande uit ruim 650 netwerken in meer dan 200 landen.

“Na een intensieve oriëntatie zijn wij zeer overtuigd geraakt van de kennis en kunde van TNF Mobile,” aldus ElioT directeur Sergio Römer. “Zij zijn een zeer belangrijke schakel voor ons bij het internationaal aankopen van innovatieve M2M-oplossingen, voornamelijk hoog data volume verbruik op basis van multi-netwerk roaming. De behoefte aan deze diensten groeit snel en geïnteresseerden hebben bij ons verschillende opties om uit te kiezen. Ik durf gerust te stellen dat wij met managed M2M & IoT innovatief en onderscheidend zijn.”

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Smeele van pr-bureau Pressrecord via paul@pressrecord.nl of telefonisch via 06-24 875 484. Voor rechtstreeks contact met Eliot neemt u contact op met Sergio Römer via telefoonnummer 06-28 228 228.

Websites:

www.btc.nl

www.eliot.nl en www.eliotm2m.nl

www.tnfmobile.com